Preskočite na glavni sadržaj
HR
Mediji

Dan tržišta elektroničkih komunikacija 2023.

ZAGREB, 26. rujna 2023. - Dan tržišta elektroničkih komunikacija u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) održat će se u Zagrebu u utorak, 10. listopada. Desetu godinu za redom okupit će predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, tijela državne uprave, gospodarstva, znanstvene zajednice i medija. Tom prigodom predstavit će se najvažnije aktivnosti na tržištu te ciljevi i zadaci HAKOM-a u budućem razdoblju.
 

Više informacija

Konferenciju će se od 9.30 sati moći pratiti uživo na HAKOM-ovom Facebook i YouTube kanalu, a u sklopu programa održat će se zanimljive panel rasprave. Osim o korisničkim pravima i obvezama operatora, bit će riječi o mogućnostima priključenja na elektroničku komunikacijsku infrastrukturu, o budućnosti radiofrekvencijskog spektra te kako potaknuti veću migraciju na VHCN mreže.

O aktualnim temama na panel raspravama

U panel raspravi na temu "Kako u vremenu suvremenih tehnologija poboljšati korisničko iskustvo?" sudjelovat će Senka Erslan (A1 Hrvatska), Igor Vujović (Društvo Potrošač), Neven Alujević (Hrvatski Telekom) i Iva Dragić (Telemach Hrvatska), a panel raspravu moderirat će Ivana Tojčić (HAKOM). 

Sudionici panel rasprave na temu "Što poduzeti kad priključenje na EKI postane "nemoguća misija"?˝ bit će Ivan Meić (4TEL Telekomunikacije), Josip Šajnović (HAKOM), Maja Mandić (Hrvatski Telekom) i Katarina Novosel Barišić (PIXEL VIŠE), a moderator je Stjepan Vodolšak (HAKOM). 

"Budućnost spektra u našim rukama - hrvatska stajališta na Svjetskoj radiokomunikacijskoj konferenciji 2023."  tema je o kojoj će govoriti HAKOM-ovi stručnjaci Ivančica Sakal, Krunoslav Bejuk i Marijan Globan, a moderator je Danijel Vidaković (HAKOM).

Na posljednjoj panel raspravi na temu "Kako povećati stopu korištenja izgrađenih VHCN mreža? "svoje će stavove ukrstiti Martina Dragičević (A1 Hrvatska), Iva Cibulić Blažević (Hrvatski Telekom), Marijan Rengel (Pro-Ping), Stojan Nikolić (RUNE Crow) i  Morana Čulo Jovičić (Telemach Hrvatska), a panel raspravu moderirat će Mladen Sikirica (HAKOM).