Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održan sastanak Radne skupine za regulatorni okvir ERGP-a

U organizaciji HAKOM-a u Dubrovniku su raspravljene ključne teme za poštanski sektor.

Zagreb, 11. listopada 2024. - HAKOM je 7. i 8. listopada 2024. u Dubrovniku bio domaćin sastanka Radne skupine za regulatorni okvir (ERGP Regulatory Framework WG), na kojem su sudjelovali članovi radne skupine i drafteri.

Tijekom sastanka sudionici su raspravljali o nacrtu budućeg regulatornog okvira za poštanski sektor, s posebnim naglaskom na prilagodbu okvira potrebama korisnika, uključujući izazove digitalizacije i potrebe ranjivih skupina. Glavni fokus bio je na zajedničkom razmatranju izvješća, određivanju daljnjih koraka i pripremi radnog dokumenta koji će biti predstavljen na nadolazećoj radionici, u sklopu II Plenarne sjednice ERGP-a planirane za 28. i 29. studenoga 2024.

Europska regulatorna skupina za poštanske usluge (ERGP) savjetodavno je tijelo Europske komisije. Njezin glavni cilj konsolidacija je unutarnjeg tržišta poštanskih usluga te osiguranje dosljedne primjene relevantnih propisa. Kako bi se postigli ti ciljevi, ERGP olakšava suradnju između neovisnih nacionalnih regulatornih tijela (NRA) te između njih i Komisije. Sastanci radne skupine za regulatorni okvir važni su za razvoj učinkovitog regulatornog okvira na poštanskom tržištu i pomažu osigurati da se usluge prilagođavaju novim tržišnim uvjetima i potrebama svih korisnika, uključujući najosjetljivije skupine. Više o ERGP-u može se naći na sljedećoj poveznici.

Fotogalerija

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.