Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održana BEREC-ova 60. plenarna sjednica

ZAGREB, 4. listopada 2024. - U Budimpešti je 3. i 4. listopada u organizaciji mađarskog regulatora NMHH (National Media and Infocommunications Authority), održana 60. redovna plenarna sjednica Tijela europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC), treća i pretposljednja pod predsjedanjem Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) kao predsjedatelja za 2024. godinu.

Ovaj sastanak bio je važna prilika za izbor novog vodstva BEREC-a za 2025. godinu, kao i za usvajanje prijedloga programa rada za sljedeću godinu. HAKOM upućuje iskrene čestitke novim članovima Mini borda BEREC-a za 2025., s kojima će surađivati u ulozi BEREC Outgoing Chaira. Novi sastav Miniborda BEREC-a obuhvaća, uz HAKOM, sljedeće članove:
  • Robert Mourik (ComReg, Irska) - BEREC Chair za 2025.
  • Marko Mišmaš (AKOS, Slovenija) - BEREC Chair za 2026., Incoming Chair za 2025.
  • Alejandra de Iturriaga Gandini (CNMC, Španjolska) - BEREC Vice-Chair za 2025.
  • Daniela Brönstrup (BNetzA, Njemačka) - BEREC Vice-Chair za 2025.
  • Liliia Malon (NCEC, Ukrajina) - predstavnik članova BEREC-a bez prava glasa.
Program rada za 2025. godinu definira strateške prioritete i ključne projekte koji će voditi aktivnosti BEREC-a u predstojećem razdoblju. Detalji prijedloga dostupni su na mrežnoj stranici BEREC-a, a svi zainteresirani pozvani su sudjelovati u javnom savjetovanju, koje je otvoreno do 4. studenoga 2024. godine.

Također, 9. listopada 2024. godine u Briselu će se održati konferencija za javnost o rezultatima 60. plenarne sjednice, uz prijenos uživo na službenoj mrežnoj stranici BEREC-a, što pruža priliku za širu uključenost javnosti i dionika iz sektora.

Fotogalerija

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.